Selecteer een pagina

Bow making

HISTORICAL BOWS

Marcus van den Munckhof (1988) begon al op vierjarige leeftijd met cello spelen. Gedurende zijn hele leven was er altijd een grote fascinatie voor instrumenten en strijkstokken. Toen hij in 2015 afstudeerde aan het conservatorium begon Marcus met het maken van strijkstokken terwijl hij het ambacht leerde van Andreas Grütter en Luis Emilio Rodriguez Carrington. De afgelopen jaren heeft Marcus strijkstokken gemaakt voor alle instrumenten van de strijkinstrumentenfamilie en al deze stokken hebben een bespeler gevonden bij verschillende musici in Nederland en musici van onder andere Freiburger Barockorchester en B’rock Orchestra.
 Naast zijn werkzaamheden als musicus geeft het Marcus extra voldoening dat een strijkstok maken een blijvend resultaat geeft en haalt veel vreugde aan het faciliteren van zijn collega-musici voor een zo groot mogelijk speelplezier.
Ik heb mijn eigen hars ontwikkeld op basis van een achttiende eeuws recept. Deze kunt u bij mij bestellen door contact met mij op te nemen.

Photography by Merlijn Tishauser